Timur pot düğmesi de süpermiş
O zaman bende 27k direnci 36k ile değiştirmeli miyim?Şimdi fanı kapattım, hala 3 A çekmeye devam ediyorum ve hala ısınma yok.
O zaman bende 27k direnci 36k ile değiştirmeli miyim?
10mf elimde yok. Almam lazım da bu direnci, devreyi 30v yaptığımızda tekrar değişmemiz gerekecek mi acaba?Evet. Filtre kapasitörü de 10 mF yapabilirsin.
Timur endüktif yük bağlayıp, çıkararak da deneyebilirmisin ?
10mf elimde yok. Almam lazım da bu direnci, devreyi 30v yaptığımızda tekrar değişmemiz gerekecek mi acaba?
Opampları besleyen zenerler ve bildiğim kadarıyla o zenerlerin orda bulunan 82 ohm direncin çok ısındığını okumuştum.
Sizde durum nasıl? Opamp beslemelerindeki zenerler ve o bölgedeki düşük omajlı dirençte ısınma varmı?
Bu konu uzun zamandır benim kafamı meşgul ediyor. Henüz bir cevap bulamadım. Bir konu açıyoruz proje kapsamında, konu yorumlarda uzayıp gidiyor. Aslında bu çok güzel bir şey ama aynı projeyi yapmak isteyen adam 20-30 sayfa okumak zorunda kalıyor. Haliyle üşeniyor. Ayrı bir konu açsak bu sefer proje orada detaylar burada kalır. Bana en mantıklısı Aynı konunun birinci mesajını gelişme kaydettikçe editlemek geliyor. Böylece proje bittiğinde yapmak isteyen kişi 1.Mesaj da tüm adımları görecek ve uygulayacak, kafasına takılan bir şey olursa da yorumlara bakacak. Hatta attığımız adım ile ilgili konu içindeki mesajın linkini de 1.mesaja ekleyebiliriz.Şu anda girişe en fazla 20 V vererek bütün testlerimizi tamamlayalım. Sonraki aşamada voltaj yükseltmeyi yapacağız. Yalnız yaptığımız tüm değişiklikleri iş bitiminde nerede özetleyelim? Yeni bir konu açıp o konunun ilk mesajında değişiklik özetini de tutsak iyi olur.
Bu konu uzun zamandır benim kafamı meşgul ediyor. Henüz bir cevap bulamadım. Bir konu açıyoruz proje kapsamında, konu yorumlarda uzayıp gidiyor. Aslında bu çok güzel bir şey ama aynı projeyi yapmak isteyen adam 20-30 sayfa okumak zorunda kalıyor. Haliyle üşeniyor. Ayrı bir konu açsak bu sefer proje orada detaylar burada kalır. Bana en mantıklısı Aynı konunun birinci mesajını gelişme kaydettikçe editlemek geliyor. Böylece proje bittiğinde yapmak isteyen kişi 1.Mesaj da tüm adımları görecek ve uygulayacak, kafasına takılan bir şey olursa da yorumlara bakacak. Hatta attığımız adım ile ilgili konu içindeki mesajın linkini de 1.mesaja ekleyebiliriz.
Bu konu anket konusu değil abi. Ben anket sonucu belli olunca, bu konuyu açıp demonte güç kaynağı tasarımı diye başlık açtım. Yani bu konu aslında proje konusu. 1.mesajı editlememiz yeterli gibi.O zaman şunu yapalım: Bu konu anket konusuydu. Anket sonucunun belli olduğu yerden itibaren olan mesajları yeni bir konuya taşıyalım. Sonra da o konunun ilk mesajını sonradan özet ekleyecek şekilde yazalım. Ne dersin?
Bu konu anket konusu değil abi. Ben anket sonucu belli olunca, bu konuyu açıp demonte güç kaynağı tasarımı diye başlık açtım. Yani bu konu aslında proje konusu. 1.mesajı editlememiz yeterli gibi.
Dün yazmıştım. 6V 3A 15dk kadar çektim ve dahada uzun süre çalıştırabilirdim. Transistör ısındı. İyi bir soğutmayla hiç sorun olmadı. Bana kalırsa bu durumda da süper çalışıyor.Çıkışta 17.40V 3A alarak ~50W alıyorum diye sevinmeyin. Giriş çıkışa oldukça yakın elbette ısınma az olacak.
Madem süper çalışıyor her şey bir de bu deneyi 5V 3A alırken yapsanıza? Ne kadar heyecanlandığını görelim devrenin
Dip Not: Transistör bozulursa suçlusu ben değilim.
Çıkışta 17.40V 3A alarak ~50W alıyorum diye sevinmeyin. Giriş çıkışa oldukça yakın elbette ısınma az olacak.
Madem süper çalışıyor her şey bir de bu deneyi 5V 3A alırken yapsanıza? Ne kadar heyecanlandığını görelim devrenin
Dip Not: Transistör bozulursa suçlusu ben değilim.