Output kısmı high z olaraknereden ayarlanıyor?Hocam AWG çıkışı 50 ohm empedansa ayarlı ,onu high z yaparsanız aynı değeri alırsınız.
Siglent SDS1104X-E 1MΩ giriş empedansı var galiba.Skopun giriş empedansı 50 ohm mu? Değilse 50 ohm ile sonlandırmak gerekiyor.
Bu işlemlerden sonra okumalardaki sapmalar kesin olarak düzeliyor mu? Almak istememdeki asıl amaç bu çünkü.Pass through yerine normal bir sonlandırıcı ve bir adet T konnektör ile kullanabilirsiniz.
Veya 50 ohm coaxın bir ucuna BNC, diğer ucuna 50 ohm direnç takın. Direncin uçlarına osiloskop problarını bağlayın.
Firmware versiyonu ya da donanım revizyonu farklı olabilir mi?Ekran görüntüsü çelişkili gerçekten. Ekranın üstüne HiZ yazıyor, aşağıda 50 Ω yazıyor. Bende böyle değil
Muhtemelen sorun probların kompanzasyonunun yapılmamış olması. Kompanzasyonu yaptıktan sonra sinüs sinyal ile önce dene, sorunsuz olduğunu teyit et. Sonra daha değişik dalga şekilleri ile denersin.
AWG nin kendi BNC kablosunu kullanıyorum AWG den skoba bağlantıda, bunda herhangi bir ince ayar yapmak gerekiyor mu? Ben yapmadım.
2. Skopta dalga dikey eksende çok küçük kalmış. 5V/div modundasınız. Dikeyde 8 div = 40V var. 8-bit skop olduğu için piksel başına 40V/256 = 156mV çözünürlüğünüz var. Yani bir piksel değişse aradığınız 4V değerine yaklaşacaksınız. Çözüm: dikeyde zumlayın.
çünkü skop bir multimetre değil içinde 8 bitlik bir adc ve girişinde dirençli bölücüler var. skobun amacı aslında dalga formunu göstermek ve bu dalgaformu üzerinde ölçümler yapabilmek.Skopa gelen veri değerleri belli ama, neden zoom yapmadan net değerleri göremiyoruz multimetre gibi?