O zaman tek çare ikinci bir transistör eklemek oluyor sanırım.Çıkışın ON/OFF durumunu böylece full yazılım kontrolüne almış oluyorsun. İstersen yazılıma bir opsiyon da ekleyebilirsin. Mesela akım belli bir değeri geçince çıkışı kalıcı olarak kessin, sigorta gibi. Bu akım limitleme özelliğinden ayrı bir özellik ama. Akım limitlemeyi yazılımla yapmaman lazım, onu hardware doğrudan yapıyor.
Abi R35 ve R36 yı kaldırınca devrenin akım sınırlamasını kaldırmış oluyoruz. İş sırf MCU ya kalıyor diye onu eski haline getirip paralel tr ekleyerek çıkışı keseyim dedim.İkinci transistöre gerek yok, neden ekliyorsun onu?
Abi R35 ve R36 yı kaldırınca devrenin akım sınırlamasını kaldırmış oluyoruz. İş sırf MCU ya kalıyor diye onu eski haline getirip paralel tr ekleyerek çıkışı keseyim dedim.
Tamam anladım. Benim kafa karıştı yine.Akım sınırlama tamamen ayrı, devresi de çalışıyor zaten.
Ben bu lojik uyumsuzluk sebebiyle geceleri uyku uyuyamıyorum abiVoltaj polisine yakalandık gene Tamam, Q8 in bazını 3.3 V beslemeye bağla. Ama bir direnç ile bağlaman gerektiğini biliyorsundur artık, bunu ayrıca belirtmeye gerek yok. Mesela 1 k direnç ile bağlayabilirsin.
Evet çok turlu kullanıyorum. Bana bir zararı yok. Belkide daha önce hiç normal pot kullanmadığım için tuhaf gelmiyordur.@Gokrtl , Sen hali hazırda kullandığın güç kaynağında çok turlu pot mu kullanıyorsun? Öyle ise tavsiye edermisin. Çevir çevir agarya gelmiyormu?
U11 ve U12 ne ise yariyor?
Bana cok anlamsiz ve islevsiz gibi gorunuyor.
O Q8 beni bitirdi zaten. Bir ara gerek yok dedik, bir ara var dedik. Benim son denemem de negatif referans voltajı yoktu devrede. Ondan sonra herhalde bir 6 ay geçmiştir devreye dokunmayalı. Ama artık bitirmek istiyorum. Masamda dağınık vaziyette kalabalık yapıyor. Tek başıma bilgim de yetmediği için hızlı ilerleyemiyorum.O zaman D6 yerine direnc takilip C14 paraleline de bir direnc eklenerek, S tipi bir yapi olusturulabilir. Yani akim limitlenen degere geldiginde cikis voltaji kesilmek yerine azaltilir akim limitlendigi halde artiyorsa cikis voltaji daha da duser.
Fakat Q8 ile yapilan mudahale hatali. Dedigim gibi 3 numaradan on-off etmek dogru olur.