O zaman kademe devresindeki köprü diyotu ve 10000uf'u sökmem gerekecek.
Veya demontedeki karşılıklarını sökeceksin.
O zaman kademe devresindeki köprü diyotu ve 10000uf'u sökmem gerekecek.
Anladım. Diyotları söküp tel atayım o zaman.Veya demontedeki karşılıklarını sökeceksin.
Orası neresiki acep? Karıştı işlerNegatif referans üretecine gene AC vermen lazım ama. Orası için de iki kablo götürmen lazım.
Abi kademe ile kontrol devresini birleştiriyorum şimdi. Şu bağlantı doğru mu?R2 nin üstünü ve D5 in üstünü kesiyorsun, ve kademe seçici çıkışındaki AC voltaja bağlıyorsun.
Böyle mi diyeceğim ama bu seferde eksi uç boşta kalıyor.Regülatör devre kartının şasesine köprü diyot tan artı vermişsiniz.
Önce şu diyotlardan çıkan uçları doğru bağla. O boşta ki uç +
En alttaki kırmızı okla işaretlediğin yeri kes.
Ben öyle yaptım doğru çalıştı. Yani 3 uç kullandım. + - ve bir ac ucu ~
Yine de bekle derim. @taydin abimiz de baksın.
Abi C9'un değeri 3300uf du, 10000 uf yaptım. Kademe tarafındaki 10000uf'u kaldırdırm. Ayrıca sonradan koyduğum 1uf'ı da kaldırdım.Tamam bu şekilde olmuş ama orijinal devrenin aynısı değil. Aynısını yaparsan herhangi bir problem çıkarsa karşılaştırması daha kolay olur:
8935 eklentisine bak
Abi sen kontrol devresini son haline getirirken bende opto-triyaklı devreyi yapayım mı?
Testleri 4700uf ile yapsam olur mu?Kademe seçim devresinde yapılacak baya iş var daha. Kontrol yazılımı yazılacak ve kademe geçişlerinin doğru bir şekilde yapıldığı görülecek. Bunları hiç değiştirilmemiş demonte güç kaynağı devresi ile yapabilirsin (14 VAC ve 20 VAC sekonderlerini kullanarak).