Ben ona 32v AC verdim ya. Bacaklar ondan koptu. Çalışması mucize onun.Biraz fizik tedavi ile hareketli kontaktı eski pozisyonuna masajladım. Şimdi normal çalışıyor. Alt kontaktlar da eriyip kopmuş, oraya da tek damar bir bakır tel lehimlendi mi bu iş tamamdır
8619 eklentisine bak
Sen şimdi böyle söyleyince fikrim geldi. Acaba kademe devresinin 12v seconderini istediğimde gnd olarak, istediğinde 12v olarak anahtarlayabilir miyim?Sen şimdilik şu şekilde kullan devreyi:
1. Kademe: 12 V ve 26 V arası, bu da 14 VAC
2. Kademe: 12 V ve 32 V arası, bu da 20 VAC
Bu iki voltaj, devrenin orijinal hali için bile güvenli. Yüksek voltaj işini halledene kadar sen kademe seçim işini vesaire aradan çıkarmış olursun.
Lehim hatası da olabilir. Bu tarz malzemeleri dikkatli ve mümkün olduğunca hızlı lehimlemek gerek.Peki bu durum neden meydana gelmiş. Herhalde anlık olarak denemeler sırasında bu röle, trafonun sekonderini kısa devre etti ve röleden çok büyük bir akım aktı. Bu akan akım da röle kontaktlarının bağlı olduğu alt plastiği eritmiş ve hareketli olan kontaktın normalde bulunması gereken pozisyon bozulmuş.
Web sitesi bitince güç kaynağı projeme döndüm ama yine ilerleyemiyorum.Sen şimdilik şu şekilde kullan devreyi:
1. Kademe: 12 V ve 26 V arası, bu da 14 VAC
2. Kademe: 12 V ve 32 V arası, bu da 20 VAC
Bu iki voltaj, devrenin orijinal hali için bile güvenli. Yüksek voltaj işini halledene kadar sen kademe seçim işini vesaire aradan çıkarmış olursun.
Abi doğrultunca yükseliyor ya 10.000uf kondansatör sayesinde.Olur mu yav. 0 - 12 - 26 - 32 sargıları yok mu? O zaman buradan 14 V ve 20 V çıkması lazım.
Abi doğrultunca yükseliyor ya 10.000uf kondansatör sayesinde.
Ayrıca sargılarda tam değerinde değil. 12 dediğimiz boşta 13.2vac veriyor. 26 dediğimiz 27.2vac veriyor. Tormak tam milimetrik sarmamış.
Ayarlı devrenin ac girişinden dc girebilir miyim?Sargılar nominal akımda nominal voltajı verecek şekilde sarılır, yanlış değil o voltajlar. Trafo 5 A lik ise, 5 A çektiğin anda voltaj istenen değerde olur.
20 VAC yi ele alalım. Boşta iken hadi 22 V olsun. Diyot voltaj düşümleri ile bu dengelenir, gene 20 VAC doğrulur ve 28 VDC verir. Opamp'ler de buna rahat dayanır.
Ayarlı devrenin ac girişinden dc girebilir miyim?
Kademeli kat yaptımya abi. Onu kullanmazsam bir anlamı yokkiAC girmen lazım yoksa negatif referans gerilimi üretilmez. Niye DC girmek istiyorsun?
AnlamadımKademe seçimi sekonderde yapılıyor, yani röleler sekonder sargılarında olacak. Kontrol devresi DC ile beslenecek, o DC'yi de bir 7812 ile elde edebilirsin.
O zaman kademe devresindeki köprü diyotu ve 10000uf'u sökmem gerekecek.demote güç kaynağında hem köprü diyot hem de filtre kondansatörü var zaten. Oraya kademe seçicinin seçtiği sekonderi vereceksin.