Bekledikçe uzuyor iş. Birisi çıkıp "şurasında bariz hata var" demezse yarın basarım.PCB çiz ama basmak için acele etme. Farklı görüşleri değerlendir önce.
Ayrı Opampa gerek yok eğer yüksek frekans kullanmıyorsanız.Ama mosfeti bu şekilde çoğaltmak sağlıklı olur mu bilemedim genelde tasarımlar da her mosfetti ayrı opamp ile sürüyorlar
Abi güç kaynağını test edecek kadar çalışsın yeter şimdilik. Güç kaynağı bittikten sonra Kapsamlı bir elektronik yük yapalım seninle.4 tane paralel akım kolu aynı anda kontrol edilince, artık voltaj referansının kalitesinin çok daha iyi olması gerekiyor, çünkü gürültünün etkisi artık 4 kat fazla olacak. O yüzden orada bir voltaj referansi koymak lazım diye düşünüyorum. Voltaj referansının girişinde de bir RC filtre ile Vcc biraz daha temizlenip verilebilir.
Bir de şunu farkettim, kullandığımız şönt, yüksek akımlar için uygun değil. Şöntü 0.22 Ohm a düşürürsek 5A de 1V düşer, yani kabaca 1.5V a kadar maksimum akım çekilebilir. Şöntü daha fazla da düşürmek şu aşamada uygun olmaz çünkü o durumda noise performansı artık kritik hale geliyor. Şönt kademeli de yapılabilir. 1A ve 5A (MOSFET başına). 5A için 0.1 Ohm şönt, 1A için 0.47 Ohm şönt.
Aslinda paralel mosfet yapısı ve diğer önerilen iyileştirmeleri bir sonraki revizyonda yapsaydın daha iyi olurdu bence. Devre giderek karmaşıklaşıyor ve ilave gözönünde bulundurulması gereken şeyler çıkıyor. Başka iyileştirmeler de var, ama işte bunları düşündükçe iş bitmiyor.
Şöntü sadece akım ölçmek için kullanıyorsak çok düşük bir Kalibreli şönt direnci kullanılabilir.4 tane paralel akım kolu aynı anda kontrol edilince, artık voltaj referansının kalitesinin çok daha iyi olması gerekiyor, çünkü gürültünün etkisi artık 4 kat fazla olacak. O yüzden orada bir voltaj referansi koymak lazım diye düşünüyorum. Voltaj referansının girişinde de bir RC filtre ile Vcc biraz daha temizlenip verilebilir.
Bir de şunu farkettim, kullandığımız şönt, yüksek akımlar için uygun değil. Şöntü 0.22 Ohm a düşürürsek 5A de 1V düşer, yani kabaca 1.5V a kadar maksimum akım çekilebilir. Şöntü daha fazla da düşürmek şu aşamada uygun olmaz çünkü o durumda noise performansı artık kritik hale geliyor. Şönt kademeli de yapılabilir. 1A ve 5A (MOSFET başına). 5A için 0.1 Ohm şönt, 1A için 0.47 Ohm şönt.
Aslinda paralel mosfet yapısı ve diğer önerilen iyileştirmeleri bir sonraki revizyonda yapsaydın daha iyi olurdu bence. Devre giderek karmaşıklaşıyor ve ilave gözönünde bulundurulması gereken şeyler çıkıyor. Başka iyileştirmeler de var, ama işte bunları düşündükçe iş bitmiyor.
Ground kaplaması kaldırırsam 15-20 tane elemana ground yol çekmem gerekir.Kartın boşluklarını dolduran Ground kaplamasını kaldır. 220V hatları devrenin geri kalanı ile ilişkili hiçbir hattın yakınından geçmemeli.
Pot klemensini trafonun dibinden kaldır. Yerine 220V klemensini koy. Böylece hiç dolanmamış olacak.
3mm kalınlıkta o yol. Zaten onuda lehimle kaplayacağım. bu haliyle 20A rahat geçer diye düşünüyrum ki biz şuanda maks 5 amper yakacağız.Mosfetlerin Drain uçlarını birleştiren hattı daha kalın yap. Ayrıca kartı bastıktan sonra bu hattı lehim ile doldurup desteklersin.
Bunlar Ground panele bağlı. Ground panelide kaldırmak gerçekten işime gelmiyor.0.22 ohm ların GND uçları aynen Drain ler için yaptığın gibi düz ve kalın bir hat olarak birleşmeli. Gerekirse kartın eleman yüzünde kalın jumper hatlar kullanabilirsin.