Basit Elektronik Yük Devresi V2

1-LM358 yerine TS922 kullanmanı öneririm. Rail-to-Rail çalışır +12V a kadar çalışabilir. LM358 de bu özellik olmadığından negatif gerilime ihtiyaç duyulur. Bu sayede tek besleme ile halledebilirsin.
TS922
2-Aynı besleme ile fan çalıştırdığında fan hattına ferrit bead ile PI filtre koyduğunda prazitik etkilerden de kurtulmuş olursun.
Devrelerimde mutlaka kullanırım çok faydasını görürürüm.
Ferrit Bead
37852 eklentisine bak
Bu TS922'nin DIP kılıfı yok mu?

20241107_125209.jpg

Son düzenleme:
Baski devre icin cok acele ediyorsun. Delikli bakirli pertinaxla calis devre otursun en son asama pcb.

Baski devre icin cok acele ediyorsun. Delikli bakirli pertinaxla calis devre otursun en son asama pcb.
Delikli pertinax'a tüm yolları lehimlemektense 10 tane baskı devre yaparım daha iyi.
Uğraşması ayrı dert, lehim parası ayrı dert. Geçen 200gr lehime 600TL civarı para verdim.
Benim için bu yaptığım prototip, asıl dvere değil. Değişmesi gereken bir yer olursa değişir yine basarım devreyi. Ha değişmesi gereken bir yer olmazsa da projem bitmiş olur.

Bu devreye bir mikrodenetleyicili kontrol getirilirse çok harika bir şey çıkar ortaya. Şu Çin'deki meşhur PC fanlı PCB yük gibi

@Lyewor_

Bu mu?

Bu arada elinde bundan olan varsa PCB üzerindeki D2PAK kılıf diyotu söküp yerine şönt atabilir. Acemiler + - ters girip patlatmasın diye mosun drain öncesine seri diyot girmişler. Soğutucuya teması yok, bütün akım üzerinden geçiyor ve pcb üzerinde deli gibi ısı üretiyor.

IMG_20241107_154114.jpg

Son düzenleme:
Biz daha "perninax, breadboard ..." derken adam devreyi kurdu bile :katil1:
Abi güç kaynağında ilerleme kaydetmem lazım. Zaten senin gazına gelip yaptım bunu. Az daha gazlasan Elektronik Yük satın alacaktım. :katil1:

Elektronik yükümüz 24.5V üzerinden 4A çekerken Mosfet GATE-SORUCE arası kısadevre oldu.
Mosfette ısınma meydana gelmedi. Parmağım hep üzerindeydi.
Bu da demek oluyor ki Devreyi geliştirmeye devam edip bize sağlıklı şekilde 0.5V ile 30V arasında rahatlıkla 5A yakacak seviyeye getirmeliyiz.
1.Mesajı güncelleyip son hallerini ekledim. Oradan şemanın son haline bakabilirsiniz.

Güç kaynağının akım sınırlaması devre dışıydı, onun sağlığı ne durumda?

Güç kaynağının akım sınırlaması devre dışıydı, onun sağlığı ne durumda?
Hızlıca genel bir kontrol yaptım. TR'ler sağlam, Çıkış voltajında sıkıntı yok. Yani güç kaynağında sıkıntı yok gibi şuan.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,871
Üyeler
2,782
Son üye
uguner

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back