Boeing 737-800 MCP Panel MSFS20 Güncellemesi

Hmm displayler de oradan besleniyorsa iş değişiyor tabi. Displaylerin çektiği ortalama akımı datasheet'ten bakalım. Tüm segmentler ON iken her bir 7219 ortalama 330 mA çekecek. Sende 6 tane olduğuna göre 1980 mA akım çekecek. Diğer devreleri de düşünürsen, sana 1.5 A de yetmeyecek.

1709467215469.png

Hmm displayler de oradan besleniyorsa iş değişiyor tabi. Displaylerin çektiği ortalama akımı datasheet'ten bakalım. Tüm segmentler ON iken her bir 7219 ortalama 330 mA çekecek. Sende 6 tane olduğuna göre 1980 mA akım çekecek. Diğer devreleri de düşünürsen, sana 1.5 A de yetmeyecek.

31367 eklentisine bak
Haydaa. O kadar çekeceğini düşünmemiştim.
PCB de değişikliğe gidersem bitmek üzere olan proje başa sarar. :(
iki tane paralele bağlasam PCB de ayak izi yok.
Tahta kasaya soğutucu ile iki tane paralel bağlayıp, tek kablo ile pcb ye çeksem sıkıntı olur mu?

Segment akımını azaltabilirsin. Şu anda maksimum akımda çalıştırıyorsun. Veya bütün devreyi beslemek için bir 5V SMPS modül kullanabilirsin. Sıcaklık derdi de olmaz.

1709470104425.png

31370 eklentisine bak
Bunu kullanırsam kasaya haricen 230VAC girmem gerek. İlave iş bu. :) iki tane paralel 7805 kullansam, display akımlarınıda yazılımdan düşürsem sorun kalmaz gibi.

Hmm bir de test modu varmış 7219'da. Onu kullanıyor musun? İlk power on olduğunda, bütün LED'lerin ve bütün display segmentlerinin 1 saniye gibi bir süre için ON yapman lazım ki tüm LED'lerin çalıştığını doğrulayasın.

Hmm bir de test modu varmış 7219'da. Onu kullanıyor musun? İlk power on olduğunda, bütün LED'lerin ve bütün display segmentlerinin 1 saniye gibi bir süre için ON yapman lazım ki tüm LED'lerin çalıştığını doğrulayasın.
Uçak yazılımında o da var abi. Hemde daha geniş kapsamlı. Hatta uçağın kendisinde bile var o test butonu.
Dolayısıyla bu projede ihtiyacım yok. Ama farklı bir projede bu özelliği kullanmak faydalı olur.
Ancak ilk power on olduğunda değilde teste ihtiyaç duyduğum anda bir buton yardımı ile test edebilirsem daha iyi. Yoksa led test edeceğim diye habire aç kapa yapmak çok mantıklı değil. (Ezberden konuşuyorum. Datasheet'e bakmadım nasıl yapıldığına dair.)

Ayarlı güç kaynağımdan

31370 eklentisine bak
Bence fazla pahalı.
Her led driver entegre için 1 tane "7805CV"
İdare edecektir bütün dijitleri.

Parlel bağlantı olacaksa 0.20-0.47R 2W gibi direnç ile parallemek lazım yoksa birbirine yük olur 78xx'ler

Akım kazancı için çizdiğim devre doğru mu? Yoksa PNP mi kullanmalıydım?

Ekran görüntüsü 2024-03-04 121411.png

Bu devre kafa karıştırıcı. Datasheet'teki devreyi yap

1709543993468.png

Burada PNP Transistörü Pozitif voltajla nasıl sürüyor yav?
Ekran görüntüsü 2024-03-04 123606.png

PNP de emiterin, kollektöre göre daha pozitif olması lazım. Olaya relatif bakacaksın :)

Şöyle NPN li devreler de var, ama benim pek aklıma yatmadı. Baz akımını sınırlayan bir direnç yok. Bu konuda yorumu olan var mı?

1709545216730.png

Şöyle NPN li devreler de var, ama benim pek aklıma yatmadı. Baz akımını sınırlayan bir direnç yok. Bu konuda yorumu olan var mı?

31426 eklentisine bak
Eee bunda transistörün base ini Emiterden 5V çıkacak kadar açıyor. Lineer regülatör dururken neden transistörden çıkacak voltaja güveneyim ki?
Ya cihazım fazla akım çekip voltajı çökertirse? O zaman ne olacak?

Forum istatistikleri

Konular
7,234
Üyeler
2,923
Son üye
birisim

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back