Valla aklımın ucundan geçmedi rivet başlıkları. Taktıktan sonra düştü jeton. Şimdi çizimi düzelttim yeni pcb alınca tekrar basacağım artık.Önce ufak bir pcb'de tecrübe etsen.
Abi 0,9mm var elimde en küçük ama onları çakmak için imkanım yok. Çok küçük oldukları için elde işleyemiyorum.Yav o rivetler çok büyük. Olabilecek en küçüğünü alman lazım, 0.4 mm idi galiba.
Ohoo ben eskiden bir günde bir proje bitiriyordum. Şimdilerde yavaşladım. Malum ekonomik sıkıntı herkesi vuruyor.Merhaba, sizi takip ediyor ve de sonucu merak ediyorum. Bana göre oldukça hızlı ilerliyorsunuz yalnız merakımdan soruyorum neden epoksi plaket kullanmıyorsunuz? Daha kaliteli bir iş olmaz mı?
Bu seferlik rivetler için yeni pcb basmak yerine hatalı olanları söküp alt katmandan üst katmana bir tel atsanız ve çalışmaya bu şekilde devam etseniz iyi olmaz mı? Bu projeyi bitirene kadar her hata için yeni pcb tasarlayıp yeni kart basarsanız sizi çok yavaşlatır. Bence bu kart üzerinde tüm çalışmaları , denemeleri yapıp, gerekirse kartı kesip biçip kablolarla da bağlantıları yaparak tam olarak çalışır hale getirdikten sonra en son pcb tasarımını yaparsanız daha pratik olur.Daha önce tecrübem olmadığından rivet başlıklarını ölçüp pedleri onlara göre yapmayı akıl edemedim.
Şansımı denedim pcb yi değerlendirmek adına ama rivetleri çok sıkı çakmışım. Uğraştım sökemedim. Dremelle filan keseyim dedim ama bu seferde pcb zarar görüyor.Bu seferlik rivetler için yeni pcb basmak yerine hatalı olanları söküp alt katmandan üst katmana bir tel atsanız ve çalışmaya bu şekilde devam etseniz iyi olmaz mı? Bu projeyi bitirene kadar her hata için yeni pcb tasarlayıp yeni kart basarsanız sizi çok yavaşlatır. Bence bu kart üzerinde tüm çalışmaları , denemeleri yapıp, gerekirse kartı kesip biçip kablolarla da bağlantıları yaparak tam olarak çalışır hale getirdikten sonra en son pcb tasarımını yaparsanız daha pratik olur.
kısa devreye sebep olan viaların etrafındaki bakırı kazıyarak boşaltabilirsin gibi duruyor.Şansımı denedim pcb yi değerlendirmek adına ama rivetleri çoknsıkı çakmışım. Uğraştım sökemedim.
İşte kazımanın bir yolunu bulamadım. Çok sert bakır. 1-2 tane olsa halledeceğim de neredeyse hepsi kısa devrekısa devreye sebep olan viaların etrafındaki bakırı kazıyarak boşaltabilirsin gibi duruyor.
Trafo derdi olmasa sığar diyeceğim de trafo sıkıntılı.Merhaba, PCB bu kutuya uyar mı?
DT-410 Laboratuvar Güç Kaynağı Kutusu
DT-410 Güç Kaynağı Muhafazası, dayanıklılık ve profesyonel görünümün gerekli olduğu güç kaynağı uygulamaları için özel olarak tasarlanmıştır.www.altinkaya.com.tr
Ben de buna benzer bir şey yapmıştım zamanında. Üstelik senin linkini attığın kutya toparlamıştım. O zamandan beri hiç sıkıntı çekmeden kullanıyorum. Bu 2x24v simetrik olarak çalışıyor. Tek eksiği akım ayarı yok.Merhaba, şimdilik basit bir güç kaynağım var, işimi de görüyor ama sizinki oldukça özellikli belki ileride düşünürüm.
LM338K kullanıldı.
Her şey bir yana potansiyometre şapkaları harika olmuş, elinize sağlık.15610 eklentisine bak
2x24V Simetrik Güç Kaynağı Projesi + Kısa devre koruması
Uyduruk ve ince kablolar hele bir de biraz uzunca olursa yüksek akımlı devrelerde başına olmadık işler açabilir. Ben bu devreyi 5-10A için de yapmış olsam ölçü aletleri prob kablolarından kullanmıştım. Bu kablolar 1.5mm2 olup, çok telli ve daha saf bakırdan yapılmaktadır. Bu sebeple kullanacağın...mekatronik.org
O zamanlar dolar 2₺ filandı. Üstüne aliexpress de vergi, kargo filan da yoktu. Çok iyi fiyata almıştım. Şimdi alamıyorumHer şey bir yana potansiyometre şapkaları harika olmuş, elinize sağlık.