tahir kemal
Aktif Üye
vallahi çok kafaya taktım çok canım sıkıldı neden benim pcb lerim video daki gbi simsiyah çıkmadı diye kendi kendimi yedim...Kagidin yuzeyinden ince bir tabaka siyah tonerin ustune yapistigi icin gri bir ton olusmus. Dert edilecek bir sey degil.
asetat kalemi ile yapınca asite atınca atıyor dediler ama ???açıkta kalan yerleri bir şekilde kapatta;ha oje ile(mavide olur) ha asetat kalemle sonuç aynı
Edding kalem kullan. Bir tur sür, kuruyunca bir tur daha sür. Solisyonun asit oranı az olsun. Sorun olmaz.asetat kalemi ile yapınca asite atınca atıyor dediler ama ???
Ben ne zaman edding kalem kullansam asit içine işledi. Artık oje kullanıyorum. Ama çok kapatsın diye kalın sürmeye kalkma. İçi kurumadığı için faydası olmuyor. İnce tabaka halinde sür. İçine sinmezse kuruyunca ikinci kez ice bir tabaka daha geçersin.asetat kalemi ile yapınca asite atınca atıyor dediler ama ???
Edding'in birçok çeşidi var. Bu işler için edding deyince genelde edding 2000 kastediliyor, sallamayım ama 90'larda bile olması lazım. Daha ince uç için 142M, daha da incesi için 140S.Ben ne zaman edding kalem kullansam asit içine işledi. Artık oje kullanıyorum. Ama çok kapatsın diye kalın sürmeye kalkma. İçi kurumadığı için faydası olmuyor. İnce tabaka halinde sür. İçine sinmezse kuruyunca ikinci kez ice bir tabaka daha geçersin.
az sonra dışarı çıkıp alacam üstad saolasın....Ben ne zaman edding kalem kullansam asit içine işledi. Artık oje kullanıyorum. Ama çok kapatsın diye kalın sürmeye kalkma. İçi kurumadığı için faydası olmuyor. İnce tabaka halinde sür. İçine sinmezse kuruyunca ikinci kez ice bir tabaka daha geçersin.
o ney usta cnc makine mi ???sahibindende bir tane lpkf S63 var 300.000 tl istiyor. ondan bi tane alırsan evde çok kaliteli baskı devreler yapılabilir bence.
Bu video kullanılamıyor diyor bende.kıymetli arkadaşlar yıl olmuş 2025 artık biraz daha makineleşmeye geçmek lazım diye düşünüyorum. cnc makine tarzı internette böyle birşey var ama pek gözüm kesmiyor mekanik bilgim pek yok sizce iş görür mü ??
bunun az braz büyüğü şimizi görür bence...
https://www.youtube.com/watch?v=oPVc9ixj0iU&list=LL&index=14&t=2s
eyvallah teşekkür ederim..Senin tarayıcı ile ilgili bir sıkıntı var herhalde ama nedir bilmiyorum. Aynı linki ben kullandım burada ve video çıkıyor