Abi bunu değiştirdiğimizde 6-7 tane elemanın bacaklarının değişmesi gerekiyor. Bu durum da devreyi yeniden mi basmalıyız yoksa mevcut durumda teste devam edebilir miyiz?Devrenin ana şasesini doğrultucunun eksi çıkışı olarak tanımladım.
Ben kicad in yalancısıyım.Bir yanlışlık var, sadece regülatörün zenerinin bağlandığı yer değişiyor.
Ground paneli kaldırsakta aynısı olacak. Çünkü önceden bu açıkta kalan elemanlar GND sağ tarafta olduğu için ground panele bağlıydı.Mavi ground planeden dolayı oluyor.
Yani biraz kör topal bir tarif oldu bu.
24V çıkış için 4400 uF biraz marjinal oluyor. 2A çekilirken minimum voltaj 25.87. Bunun en az 26 V olmasını istiyoruz, yani istenen DC çıkış 24 + 2.
38144 eklentisine bak
38145 eklentisine bak
Bunu yaparız da nasıl emin olacağız? Bir tane yapıp tester olarak mıncıklamak mı lazım?Bir de bu devrede 33V üreten tek transistörlü regülatör yerine de LM317HV koymayı düşünmemiz lazım. Şöyle birşey oluyor bu tek transistörlü ve zenerli regülatörlerde: Zener voltajı, giriş voltajına bağlı olarak hafif artış gösteriyor. Özellikle de zener ısınıyorsa bu durum meydana geliyor. Bizim de oradaki voltaj çok kritik. Kesinlikle 33V u geçmememiz lazım. Hatta 32.5V yapıp negatif taraftaki diyotlardan birini de eksiltmeyi düşünmek lazım.
Yani 10000den bir gıdım aşağı inmem mi diyorsun? Çok pahalı ya.
Bunu yaparız da nasıl emin olacağız? Bir tane yapıp tester olarak mıncıklamak mı lazım?