O zaman yapayım mı bunu? Bir gün daha boşa gitti. Daha pcbsini çizicem
Bir şeyi daha netleştirelim. Kullanacağın trafoda iki tane bağımsız sargı mı var yoksa orta uçlu bir trafo mu?
O zaman yapayım mı bunu? Bir gün daha boşa gitti. Daha pcbsini çizicem
Bağımsız abi. orta uçlu değil.Bir şeyi daha netleştirelim. Kullanacağın trafoda iki tane bağımsız sargı mı var yoksa orta uçlu bir trafo mu?
Bu şekilde bağlantı yapıldığında temas direnci yüksek olabilir. Bu da devre elemanından soğutucuya ısı transferini zorlaştırır. Metal kısım kaba tabirle yeterince etli ise M3 diş açıp kullanabilirsiniz. Somun vs kullanmaya gerek kalmamış olur.37803 eklentisine bak
Heatsink'i delmeye gerek de yok. Silgi transistörü düzgünce batırmak için, altında irfp260 var arada termal macun da var. bacaklara bağlanacak kablonun ufak tefek çekiştirilmesinden etkilenmiyor...
Bana termal macunla kayda değer bir fark olmaz gibi geliyor. Ama kalıcı çözüm için doğru düzgün sabitlemek lazım tabii ki. Bu paket lastiklerinin ömrü kısa, güvenilir değiller.Bu şekilde bağlantı yapıldığında temas direnci yüksek olabilir. Bu da devre elemanından soğutucuya ısı transferini zorlaştırır. Metal kısım kaba tabirle yeterince etli ise M3 diş açıp kullanabilirsiniz. Somun vs kullanmaya gerek kalmamış olur.
Pssr frekans ile düşüyor evet o kısım doğru, ama filtrelemek te kolaylaşıyor. Yüksek frekanslı anahtarlanan bir yük varsa(ki fan olduğu durumda bu olmuyor, ucuz fanlar genellikle sürücülü tip olmuyor) yine de o kadar aman noktasında değil. Dediğim gibi ben olsam o trafo ile vs uğraşmazdım, ağırlık, hacim ve fiyat olarak mantıksız geliyor bana. Yapılmak istenen şey de o kadar hassas değilRipple çok düşük frekanslı, birçok opamp'in PSRR si ondan etkilenmeyecek kadar iyi. Bizim demonte güç kaynağında da OPAMP'leri doğrultucu çıkışından besliyoruz.
Ama yüksek frekanslı anahtarlama yapılan bir yük varsa o besleme üzerinde, PSRR'nin faydası çok daha az olur diye düşünüyorum.
C6 100 pf değeri çok düşük.Zeneri eklemiştim sildim. Son durumda sadece fana biraz değerli olduğunu hissettirdim ki iyi soğutsun.
37804 eklentisine bak
C6 kondansatörü, devrede yüksek frekanslı osilasyonları önlemek ve stabiliteyi artırmak için kullanılır. Yüksek frekanslı sinyalleri kısa devre ederek, özellikle op-amp çıkışındaki MOSFET'in kapısındaki ani dalgalanmaların bastırılmasına yardımcı olur ve sistemin kararlı çalışmasını sağlar.C6 100 pf değeri çok düşük.
Bu kondansatörün değeri 100nf olursa zararı olur mu?
10K Çok turlu olduğu için yeterince hassas ayar yapabiliyorum.10K trimere seri 1K trimer bağlanırsa hassas ayar yapma imkanıda olur.
100nf ye paralel direnç 0.47 ohm kesim frekansı 30 khzden çok yüksek olmaz mı?C6 yı fazla yükseltmek tepki süresini de düşürür. Mesela işkence testi yapacağız, Kaynak olarak AWG bağladık, 1 kHz, 5V sinüs ve 5V da offset var. Sonra da 50 mA çekmesini istiyoruz. Bu durumda elektronik yükün çok hızlı tepki vermesi lazım. Rigol 30 kHz bant genişliğine sahip.
Rigolun cikis kati nasil?
100nf ye paralel direnç 0.47 ohm kesim frekansı 30 khzden çok yüksek olmaz mı?
Transistör üzeri yerine hemen yakınında soğutucuya vidala. Yalnız bunlar yeterince hızlı değiller o sıcaklığa geldiğinde biraz sıcaklığı kendi üzerine emme süresi gerekir. PTC yada NTC kullanılır bu tür uygulamalarda.Elimde Normalde kapalı 60 ve 90 derece termostat var. Resimdeki gibi mosfet üzerine koyup soğutucuya vidalayabilirim?
İş görür mü?
37840 eklentisine bak