:facepalm1: :facepalm1: :facepalm1: :katil1::katil1::katil1:

Sanırım demonte güç kaynağının akım potansını çevirip, elektronik yükün ekranına bakıyormuşum.
Halbuki akım çekmek için Elektronik yükün potansını çevirmem lazım. :katil2:

@taydin abi iyileştirme yaptığımız 30V 3A Güç kaynağımız Ön elemeleri geçti.
Voltaj ayarı çalışıyor, Akım ayarı çalışıyor. Ayarlanan akımı geçince Sıırlama devreye giriyor ve uyarı ledi yanıyor.
Uygun bir zamanda tam 3A çekip ısınma durumuna filan bakacağım. Yalnız 3 tane sorum var.

1) Benin trafom 24V 2A olduğu için daha fazla akım çekemeyeceğim. Bu duruma göre 1 tane 2SC5200 yeterli olur mu? (Soğutucu var, Fan yok. Çok mecbur kalırsak koyarız.)
2) Gerekli testleri gerçekleştirmek için 3A çekeceğim. Bu durumda 1 tane 2SC5200 yeterli mi?
3) 5V 3A ve 30V 3A testi yapsam yeterli mi? Aklında yapılmasını istediğin başka test var mı?

Spesifik akım testleri yapma. Onun yerine 5V çıkışta giderek artan akım çek ve transistör sıcaklığını takip et. Mesela transistör 70 ℃ stabil sıcaklıkta duruyorken ne kadar akım çekebiliyorsun? 5V için limit odur.

Fansız 5V ta 750mA bile çekemiyorum. Fan takınca 900mA de 70 derecede sabitliyor.
15V ta 1A çekeyim dedim voltaj 12V'a düştü. Potansla da yükseltemedim voltajı.
Sonra akım çekmeyi tamamen bırakıp voltajı Maksimum seviye olan 21V'a aldım. Yavaş yavaş akım çekmeye başlayınca aynı oranda voltajda düşmeye başlıyor.
Tam 2A akım çektiğimde voltaj 3-4V seviyesine inmiş oluyor ve akımıda daha fazla yükseltemiyorum.
4700uF kondansatörden mi kaynaklı? Bu kadar fark eder mi?

Hmm senin transistör gene çakma mıdır nedir? Maksimum voltajda rahatlıkla 3A verebilmesi lazımdı ve fan da gerekli olmamalıydı.

2n3055 takayım o zaman.

Ondan değildir sorun 2SC5200 çok daha güçlü bir transistör

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,017
Üyeler
2,844
Son üye
Olcay

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back