ibrahimcelik
Kıdemli Üye
Bundan vaz geçemiyorum bağdaş kurup sofrada proje yapmak ayrı keyif.Nasıl keyfe keder?
Yoksa yer sofrasında mı yapacak projelerini?
Bundan vaz geçemiyorum bağdaş kurup sofrada proje yapmak ayrı keyif.Nasıl keyfe keder?
Yoksa yer sofrasında mı yapacak projelerini?
Ani sen napıyon o makine ile? Ek iş falan mı?
50 binlik olduk abiTamam güncelleyelim.
Masa sandalye dolap 20bin
Osilaskop 8bin
Fonksiyon jeneratörü 4bin
Güç kaynağı 5 bin
Havya 5 bin
Malzeme 5 bin
Abi siz hepiniz zenginsiniz heralde
Komşudan önemlisi ikna edilecek bir hatun kişi lazım. Kallavi maddi imkanlara sahip amerikalıların evlerinde hatun kişinin uğramadığı '' man's cave '' diye bir kısım var. Bizim için ne büyük bir hayal di mi ?18749 eklentisine bak
Keyif başka birşey tabi.Bundan vaz geçemiyorum bağdaş kurup sofrada proje yapmak ayrı keyif.
Timur hocam analog discovery 2 nin fiyatına bakan herhalde ben bu işleri bırakıp şahin modifiyesine mi yönelsem diye düşünebilir herhalde .Aslında öğrenme amaçlı bir atölye kuruyorsan şu liste başlangıc için yeterli olabilir:
1) Analog Discovery 2
2) Havya seti
3) Breadboard
4) Multimetre
5) El aletleri
Üstadım siz hangi marka yan keski pense ve kargaburun kulaniyorsunuz ve hangi markayı tavsiye edersiniz ?Aslında öğrenme amaçlı bir atölye kuruyorsan şu liste başlangıc için yeterli olabilir:
1) Analog Discovery 2
2) Havya seti
3) Breadboard
4) Multimetre
5) El aletleri
Üstadım siz hangi marka yan keski pense ve kargaburun kulaniyorsunuz ve hangi markayı tavsiye edersiniz ?
İzeltaş elta serisi nasıldır üstadım sizce ?Bende knipex 7861125 minyatür yan keski var. Diğer pense kargaburun vs hepsi İzeltaş. El aletlerinin kaliteli olması belli bir fayda sağlıyor, ama bence havya setinin kaliteli olması çok daha önemli. Adi bir havya seti ile iş yapmak tam bir işkencedir. İyi sonuç almak için hem çok uğraştırır hem de lehim yapılan karta zarar verme riski çok fazla. O yüzden havya setinde bütçenin elverdiğinin en iyisini almak lazım. El aletlerinde ucuz çin malları ile uzun süre idare edilebilir.
Bence havyadan ziyade kaliteli bir tel daha önemliUcuz kurşunu bol kalayı az lehimlerde insanı deli ediyor . Basit ama çok önemli bir ayrıntı.
Elta izeltasin ekonomi serisi ki kalite olarak bir tık daha aşağıda. Arabamı yeni aldığında elta istavroz bijon anahtarı aldım. Yer yer paslanmalar başladı. Şaşırdım baya. Kromdan baya kısmışlar anlaşılan.İzeltaş elta serisi nasıldır üstadım sizce ?
İzeltaş elta serisi nasıldır üstadım sizce ?
Uzun süreli ve yoğun çalışmalar için illaki kaliteli istasyon önemli. Arada açıp iki lehim yapılacaksa tabi ki her türlü alet iyi kötü iş görür.Bence havyadan ziyade kaliteli bir tel daha önemli
Timur hocam analog discovery 2 nin fiyatına bakan herhalde ben bu işleri bırakıp şahin modifiyesine mi yönelsem diye düşünebilir herhalde .
İzeltas bütün firmalar gibi daha mütevazı fiyatlarla ve nispeten daha düşük kalite de piyasaya ürün verebilmek için ELTA diye bir marka uydurdu . Yoksa kendi izeltas markalı ürünleri gayet kaliteli .İzeltaşları @Endorfin35+ abinin iş yerine çok yakın bir yerde üretiliyor.
Değişen üretim kaliteleri değil hammade kaliteleri.