O zaman ekran göndermeyeceksin herhalde. Bende SPI ekran var mı bilmiyorum ama olmazsa ekransız UART terminal ile çalışır hale getiririz.

0.47 Ohm İsabelle yi de aldım :)
Ekran yok maalesef abi. Bulsam kendim kullanıcam. :katil2:
Kart üzerinde akım sınırlama transistörü ve mcp6001 akım ölçme opampıda yok.

Abi sen o işe bakarken bende akım sınırlamayı test ediyorum.
36V sargısını bağlayıp 5V 1A ayarladım.
Elektronik Yükten 1A çektiğim anda voltaj 0.7V a düştü. bu kadarı normal mi yoksa tam sıfıra mı düşmesi lazım?
0.7V bana biraz fazla gibi geldi.
Daha kalın kablo kullanırsanız biraz daha düşük gerilim görürsünüz diye düşünüyorum.

Bir şey fark ettim sanki. @triyak 'ın çizdiği falsdat taki şemayla oynadım. 3'lü 4148'lere ekleme yapınca voltaj yükseliyor sanki.
Sayıyı 5'e çıkarttım voltaj 3V'a çıktı.

Bir şey fark ettim sanki. @triyak 'ın çizdiği falsdat taki şemayla oynadım. 3'lü 4148'lere ekleme yapınca voltaj yükseliyor sanki.
Sayıyı 5'e çıkarttım voltaj 3V'a çıktı.

Orjinal şemada o 3 diyot yerine zener diyot(d7) bulunuyor ancak çinliler bunu normal diyota çevirmişler. Ekteki resimden bakabilirsiniz

Bu Devre 1978 yılında "Practical Electronics" dergisinin 40.sayfasından paylaşılmış;
Nette paylaşılan ilk devre:
Sonra bu devreyi yapanlar tarafından kendilerine göre yorumlamış;
Örnek1:
Örnek2:

Ekler

• shema_big_1.jpg
    shema_big_1.jpg
    318.4 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back