Abi DAC'ı sıfıra çekiyorum, DAC bacağında sıfırı okuyorum ama DAC'ın önündeki 27K direnci geçince voltaj 4.4'e çıkıyor. Haliyle U13'ün 3 nolu bacağına da 4.4v geliyor. 4 nolu bacağında hala 5v var. Dün -2.2 idi o bacak. Sorunu bulamadıkça iyice kafam allak bullak oldu.Q9 un bazında 34 V olması değil tuhaf olan burada. Tuhaf olan bu sırada opamp çıkışının 7 V olması.
R24'ün sağında +5v var.Negatif voltaj üreteci:
31951 eklentisine bak
R24 ün sağında -2.1 olması lazım.
Şimdi bakınca potansiyel bir sorun gördüm. Daha önce 2SD882 olan transistörü sen BD135 yapmışsın. Bu transistörün voltaj dayanımı sınırda. O transistörü daha yüksek voltajlı bir model ile değiştirmemiz lazım. Elinde yok mu 2SD882?
Yok. Kontrol ettim hepsini.Q9 değiştirilirken ters takılmış olabilir mi?
Şimdi ona bakıyordum. Söktüm ölçtüm. Değeri 14K ya kadar çıkmış. Yenisi ile değiştirdim ama hiç bir fark olmadı.R24 u soktugunde sol tarafta kac volt goruyorsun? R21'i kontrol ettin mi?
Ölçtüm şimdi. 82R sağlam. Uçlarında 5V AC var.R21 durumu nedir?
Deneyip döneceğim. Fazla odaklanmaktan migrenim tuttu. Yarım saat kadar ara vereceğim.R24 u soktugun halde C6 uclarinda negatif gerilim elde edemiyorsan
suclu D2, D5, C5, C6, R21 den birisidir. Yalniz R23 un akim cekmesi gerekir. Gerekiyorsa R23e paralel bir seyler baglayip biraz akim cekmeyi dene.