Önüne arkasına önlem olarak ne yapabiliriz?
Güç kaynağının akım sınırlaması çalıştıktan sonra bu durum bir daha yaşanmayacak zaten. O zamana kadar patlatmamaya çalışman yeterli
Önüne arkasına önlem olarak ne yapabiliriz?
2.5mm kablo şönt olabilir.Diğer elemanların sağlam olduğuna inancım tam. Olmazsada çoğunun yedeği var. Malesef elimde şönt yok. O yüzden yine duraksama dönemine girdim
Merak etme birazdan bunuda gömerim.Kızları gördükten sonra fena göz zevkimiz bozuldu
Ona sıra gelince takacağım. Aklımda o ama sıra gelmeyecek herhalde. Hala 5v var negatif tarafta.Sen bence sonradan "keşke taksaydım" dememek için şu 330 pF yi de tak. Aynı osilasyon olursa artık kartın cenazesi kalkar ...
Ölçtüm şimdi gerçekten kısa devre olmuş. Söküp bakacağım.Negatif tarafta +5V görüyorsan, U14 V+ ve V- arası kısa devre olacak şekilde yanmış olabilir.
Q7 nin emiterinde 32V var ama tabi ben dün gece değiştirmiştim. Ondan önceki BD135 yanmıştı. U14 o arada gitmiştir.U14 acaba aşırı voltaj mı gördü? Opamp'leri takmadan Q7 nin bizim istediğimiz opamp voltajını ürettiğinden de emin ol. Belki de üretmiyor ve aynen doğrultucu voltajını geçiriyor. Eğer böyle ise, bu U14 ün gitmesini açıklar.