Akım çekip çekmediğini görmek için dirence kablo bağlayıp clamp taktım.15'a gerek yok. Gene 1 tane daha 2K2 baglayabilirsin. 2-3W
R24'ü geri yerine takmam gerekiyor mu?
Akım çekip çekmediğini görmek için dirence kablo bağlayıp clamp taktım.15'a gerek yok. Gene 1 tane daha 2K2 baglayabilirsin. 2-3W
Denedim. Neredeyse hiç akım çekmiyor. Yani 20mA gibi bir şey çekiyor.R24 u takmana gerek yok. Negatif gerilim gelirse deneyi uzatma negatif voltaj alip basini gidip elkolari zorlamasin.
Bizim Şase işi birazcık karışık. Önceden GND yi güç kaynağı çıkışı olarak ayarlamıştık. Sonradan C7 şasesi olarak şemada düzelttik ama Kartta düzeltemiyorum. Çünkü 5-6 tane elemanın da şasesinin değişmesi gerekiyor. O da bu kart üzerinde pek mümkün değil.Olcu aletini negatifini C7 nin eksisine bagladiginda
D5 C6 birlesiminde +41 vokuyorsan sacma. -41v okuyorsan tamam sorun cozuldu.
Evet ben resimde çizdiğim yerden alıyordum şaseyi. Oradan alınca da +5v veriyordu. Aslında Timur abide söylemişti şaseyi C7 den al diye ama -2.1V'u bulamadıkça probu gezdirdim durdum. Çırpındıkça batma durumu oldu yani.Tamam 2.1v isini R24 un sagindaki diyotlar falan yapacak. Yani basindan beri negatif voltaj sorunun yokmus olcu altinin sasesi yanlis yere dokunuyormus oyle anladim.
Deme öyle abi ya. Onlar benim isabellerim. Nadide, Lebibe, MelikeR38, R13, R14 uclusu ucmus.
C7 ile C18 Arasında kısadevre yok. Tamamen açık.Sokmene ve degerini olcmene gerek yok. Acik devre olmuslar.
C7 sasesi ile C18 sasesi arasinda kisa devre okuyormusun okumuyormusun ona bakacaksin.
Tamam iste sorun ya o kizlarda ya da yolda.
Öyle ölmem roket at roket. Devrede ne kadar para eden malzeme varsa hepsini yaktın geçtin.R38, 13,14 den açık devre edecek kadar akım geçtiyse hemen arkasından D2, D5, R24, D7, D9, D11 den istenmeyen bir akım geçer. C6 ters yönde şarja maruz kalır, U14 V- bacağı, U9 Avss ve LDAC bacakları pozitif yüksek gerilime maruz kalır ve kesinlikle sağlam çıkmaz. İş U10 ve U15 e kadar gider. Yani epey arbede yaşanır. Devreye tekrar enerji vermeden her şeyin sağlamlığı kontrol edilmeli. Sorun çözülmeye çalışılırken bozuk bir eleman tekrar tekrar hasara sebep olabilir.
Ayak izine uygun 560mR 3W direnç için stok talebi oluşturdum. Normalde 200mR 5W hesaplamıştık şöntü. 3 tane 560mR alınca 186.6mR 9W yapıyor.Oraya oyle bir sont atilmali ki hic bozulmasin.
Tasarimda sontun acik devre olmasi durumuna dikkat edilmemis.