Mikro Step
Kıdemli Üye
Iyi de kirmizi ok yonunde akim akisi olmasi ve bunun triaklari tetiklemesi mumkun degil.
Abi 26v da çalıştığına göre 12v orada düşük kalıyor diye anlıyorum ben.12VAC kademelerden birisi o yüzden o voltajda da çalışması gerekiyor. Oradaki sorunu anlamaya çalışalım.
Abi akım triyakların A2 bacağından girip A1 bacağından çıkıyor ve akım bulduğu tüm yollar üzerinden ilerlemiyor mu?37467 eklentisine bak
Iyi de kirmizi ok yonunde akim akisi olmasi ve bunun triaklari tetiklemesi mumkun degil.
digitalWrite(onikiv, LOW);
digitalWrite(otuzikiv, LOW);
delay(20);
digitalWrite(yirmialtiv, HIGH);
Onu hemen deneyemem ama şunu söyleyebilirim. 20ms gecikme verdiğimde de patlamıyordu. Çoğukez 20ms ile çalıştırdım. Ama bir gün çalışmalara devam ettiğim sırada patlayıverdi.Triaclar kapasitif yuku besliyorsa o zaman durum daha farkli olacak. Sende boyle bir durum var galiba. Kopru diyoda giden AC hatti anahtarliyorsun.
Eger oyleyse is daha da ilginclesecek.
Dedigim delay konusunu deneme sansin var mi?
Klasik kademeli güç kaynağı devresi bu.Yukun enduktif bileseni varsa triac sifirlarda off olmaz. Enduktif bilesenine bagli olarak sifirdan cok sonra kesime gider.
Cunku sifir noktalarinda bobin akimi sifir degil.
Yok yakmıyor. Orjinalinde de var o tr.Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum.
U13, transistörü süren opamp çıkışında bir transistör, çıkışı kesmek için kullanılmış. Bu transistör iletime girdiğinde u13ün çıkışını gnd ile kısadevre edip, u13'ü yakmıyor mu?
Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum.
U13, transistörü süren opamp çıkışında bir transistör, çıkışı kesmek için kullanılmış. Bu transistör iletime girdiğinde u13ün çıkışını gnd ile kısadevre edip, u13'ü yakmıyor mu?
Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum.
Evet hos olmayan bir tasarim olmus.
Neyseki opampin cikis kisa devre korumasi var.
Abi bizim devrede de köprü diyottan çıktıktan sonra işlem yapıyoruz zaten. Doğrultulmuş voltaj geldiği için bende güç kaynağından direk dc verdim.Devreye AC veriyor olman lazım. Ama vermiyorsun herhalde çünkü köprü diyot yok.