Yok abi breadboard sıfır. Kendi yaptığım spi modülü ile 3 kablo üzerinden de denedim breadboard kullanmadan. Kesin bozulmuş bu.Gene breadboard'un azizliğine uğruyor olabilirsin.
Kontrast sorunu olmasın?Yok abi breadboard sıfır. Kendi yaptığım spi modülü ile 3 kablo üzerinden de denedim breadboard kullanmadan. Kesin bozulmuş bu.
Yok o da değil. 10k trimpot takılı. Çevirince titreşmeler oluyor ama görüntü yok.Kontrast sorunu olmasın?
Kardeşim doğada bulunan diyorum...Kontrast sorunu olmasın?
Konu çok karıştı ya. Nasıl açıklayayım bilmiyorum.Kardeşim doğada bulunan diyorum...
Kontrast olmasın!
Ayarlı güç kaynağının kalbi elimde şuan. Onu düzeltmeden hiç bir şey yapamayacağım.Bence sorunu doğru tespit etmeden ilerlememelisin. Aşağıdaki testi yaparsan, sorunun LCD'den kaynaklanıp kaynaklanmadığından emin olursun...
32VAC sargısı ile 24.5V 5A Çektik. Sorun çıkmadı.Tamam artık maksimum akımlara bakabiliriz. Kademe sınırlarının hangi voltajlar olacağını daha bilmiyoruz, onu osiloskop ile ripple değerlerine bakarak tespit edeceğiz. Ama şimdilik şu varsayımı yapalım:
12VAC sargısı ile 0.5V 5A
24VAC sargısı ile 12.5V 5A
34VAC sargısı ile 24.5V 5A
Bunlar en olumsuz durumlar. Bu değerleri alabiliyorsan ve transistörler de aşırı ısınmıyorsa, artık akım sınırlamayı da devreye alıp test edelim.
Değiştirdim. Hiç bir farklılık olmadı. Yinede bir kez daha 5V tan 5A çektim. Voltaj 4.7V'a düştü.12V sargısını kullanırken C5 ve C6 yı 220uf yapıp dene ve opampların negatif beslemesi ne oluyor bir bak.