Daha önce 12VAC kademesinde 0.5 V ile ölç demiştim ama onu 2V yapalım şimdilik. Muhtemelen senin elektronik yük bittğinde 0.5 V da sorun olmaz çünkü 4 tane MOSFET kolu paralel bağlı. Ama ola ki tek MOSFET ile test edersen, şönt direnci biraz yüksek olduğu için 0.5 V da akım çekemeyebilir. Ama 2V her durumda garanti.
Güç kaynağını 2.0500V ayarladım. (Dac tan dolayı tam yuvarlayamadım şmdilik)
5A Akım çekiyorum.
Dünkünün aksine çıkış voltajı bu sefer yükseliyor. 2.0650 gibi.
Opamp'in Negatif bacağında 0.98V var.
Pass transistörler 34, E.Yük Transistörler 24 derecede keyifle çalışıyor.
KBU605 Köprü diyot çok fazla ısınıyor. Kokusu burnuma kadar geliyor. El değmesi mümkün değil zaten.
12VAC ile opamp'ler sökük iken çökmüyor, ama opamp'ler takılı iken çöküyordu. Yani opamp'lerin bazıları olması gerekenden fazla akım çekiyor gibi. Oraya odaklanalım.
Opamp'ler sökük iken 2.09 - 2.1 arası sürekli oynak negatif voltaj var.
Sadece Voltaj Opamp'i MC34071 Takılı İken ve Akım Çekilmiyorken : 1.75V - 1.82V Sürekli oynak
Voltaj ve Buffer Opamp'i MC34071 Takılı İken ve Akım Çekilmiyorken : 0.65V - 1.32V Sürekli oynak
Voltaj, Buffer ve Akım Opamp'i MC34071 Takılı İken ve Akım Çekilmiyorken : 0.06V - 0.60V Sürekli oynak
Sadece Voltaj Opamp'i TL081 Takılı İken ve Akım Çekilmiyorken : 1.95V - 1.98V Sürekli oynak
Voltaj ve Buffer Opamp'i TL081 Takılı İken ve Akım Çekilmiyorken : 1.6V - 1.7V Sürekli oynak
Voltaj, Buffer ve Akım Opamp'i TL081 Takılı İken ve Akım Çekilmiyorken : 1.46V - 1.61V Sürekli oynak
Opampları kendi aralarında değişerek te test yaptım sonuç değişmedi. Mesela MC34071 Voltaj opampını söküp aynı yere akımda ve buffer da kullandığım opamp'leri de taktım, durum aynı.
Görünüşe göre MC34071 Opamp de daha fazla voltaj düşümü oluyor.
Bir de ilk sayfadaki şemayı her zaman güncel tut, böylece doğru şemaya bakıp fikir yürütürüz. Şu anda güncel değil gibi duruyor, mesela 33V zener yerine 36V zener var opamp beslemelerinde.
İlk sayfadaki şemayı güncelledim. Buraya da ekleyeyim.